Du i Fokus
Hälsa & Motion

Hälsokontroll online – allt vanligare

skriv ut
Hälsokontroller online blir allt vanligare. Vi blir alltmer medvetna om vår hälsa, men får allt mindre med tid. Att kontrollera sina blodvärden online är ett sätt att enkelt kolla upp hur man egentligen mår.

Medisera.se är ett av flera företag som med ett enkelt blodprov kan ge information om hur det står till i kroppen. Man beställer hälsoundersökningen online och lämnar därefter blodprovet drop-in på över 100 provtagningsställen i Sverige. Inom 2 till 6 dagar kommer ett läkarkommenterat provsvar online i “Min Journal” som man kommer åt via Bank-ID. Enkelt, snabbt och patientsäkert.

Skillnaden mellan kontroll av blodvärden inom primärvården och om man beställer en hälsoanalys via blodprov privat är att man själv bestämmer vilka prover som skall tas och när de skall tas. Man får även tydliga svar på samtliga blodmarkörer i den hälsoundersökning som man har valt, där svaret på varje blodmarkör på ett tydligt visualiseras i en graf som jämför mot fastställda referensvärden.

Medisera samarbetar med Karolinska Universitetslaboratoriet, Aleris och Unilabs som är de främsta aktörerna för hälsoanalys via blodprovstagning i Sverige idag. Det är alltså laboratorierna som utför själva provtagningen som sedan analyseras av läkare. Provsvaren sparas och underlättar om man vill utföra årliga hälsoundersökningar och jämföra tidigare resultat.

Ett enkelt sätt att kolla upp sin hälsa även för den som har begränsat med tid. Kanske en julklapp till den som har allt?

 

Text & Bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 9 times, 1 visit(s) today