Du i Fokus
Hälsa & MotionTeknik

Suunto 3 Fitness – en smart och robust fitnessklocka för en aktiv livsstil

skriv ut

Suunto, en världsledande tillverkare av precisionsverktyg för olika sporter, lanserar den nya Suunto 3 Fitness, en smart och robust fitnessklocka för personer med en aktiv livsstil som värdesätter hälsa och välbefinnande. Suunto 3 Fitness är en vackert designad träningspartner som samtidigt är en elegant klocka för vardagsbruk. Klockan ger individuella träningsråd baserade på användarens konditionsnivå och anpassar sig till och med efter träningsrytmen, samt inspirerar användaren att kämpa vidare.

– Suunto har en lång tradition av att tillverka tillförlitliga, högkvalitativa sportverktyg som används av professionella idrottare över hela världen. Vårt mål är att utrusta och inspirera människor till en aktiv livsstil, oavsett vad de har för konditionsnivå eller sportbakgrund, säger Sami Arhomaa, Head of Portfolio på Suunto.

Med Suunto 3 Fitness ville man skapa en klocka till ett överkomligt pris som inte bara registrerar användarens aktiviteter, utan som även är en tillförlitlig träningspartner och en inspirationskälla. Suuntos princip har alltid varit att designa klockor som är en glädje att använda varje dag, och Suunto 3 Fitness är inget undantag. Den kan användas som en elegant klocka oavsett om man är på gymmet eller på kontoret.

Suunto 3 Fitness innehåller massor av Suuntos kännetecknande funktioner, bland annat enkel pulsmätning på handleden från Valencell Inc. och en pulsbaserad konditionsindikator som avgör användarens aktuella form.

Klockan skapar automatiskt träningsplaner för sju dagar framåt utifrån din konditionsnivå och träningshistorik. Men om du missar ett träningstillfälle eller tränar lite mer än planerat anpassar den  träningsplanen automatiskt utifrån förändringen, så du behöver inte bekymra dig över att tvunget följa planen. Med hjälp av vägledning i realtid med pulszoner under varje träningspass kan du alltid träna på rätt intensitetsnivå. 

Suunto 3 Fitness registrerar antal steg och kaloriförbrukning dygnet runt, och enkla sammanfattningar ger en översikt över dagliga aktiviteter, vilket hjälper dig att hitta en balans mellan träning och vila. Registrering av sömnkvalitet visar hur väl sömnen bidrar till din återhämtning, vilket gör det enklare att upprätthålla en aktiv livsstil.

Suunto 3 Fitness kan anslutas till den nya Suunto Appen, som loggar alla aktiviteter och tillhandahåller information om varje veckas träningsmål. Tack vare anslutningen till appen skickas även aviseringar om inkommande samtal, sms och kalenderhändelser till klockan. Värt att nämna är också att klockan är vattenbeständig och går att simma med.

Suunto 3 Fitness börjar säljas under våren i fem olika modeller: Gold, All Black, Ocean, Sakura och Black. Gold och All Black (rekommenderat pris 229 euro) har en elegant, urban design med guld- eller svartpläterade knappar och infattningar i rostfritt stål. Black, Ocean och Sakura har en polerad stålinfattning och en fräsch design. Det rekommenderade priset är 199 euro.

Text och bild – pressmaterial

Visited 17 times, 1 visit(s) today