Du i Fokus
Hälsa & Motion

Gumpearl tandkrämstabletter – klimatsmart alternativ till god tandhälsa

skriv ut

I jakten på produkter som gör gott för både individen och planeten, riktade Sepide Hajitaheri sitt fulla fokus mot tandkrämstabletter. Draknästet-aktuella Gumpearl är resultatet.

Varje år konsumeras flera ton tandkräm i Sverige, förpackade i plasttuber som efter förbrukning inte återanvänds eller återvinns. Med denna vetskap och en lång bakgrund inom tandhälso- och läkemedelsbranschen var Sepide Hajitaheris jakt på ett hållbart alternativ igång.

“Jag, som kommer från en familj av tandläkare och själv arbetat flera år inom läkemedelsbranschen, är otroligt mån om vad jag konsumerar och vilken effekt det har på min kropp. Med tiden har också en medvetenhet kring vår miljöpåverkan vuxit fram. Vi måste vända trenden. Därav skapade jag Gumpearl” säger Sepide själv.

Gumpearl är en tandkrämstablett som lämnar ett grönare fotavtryck, utan att kompromissa med vår tandhälsa. Tandkrämstabletterna är framtagna i samarbete med svenska tandläkare, med ett enda syfte. Att erbjuda ett hållbart alternativ till din tandvård, utan att kompromissa med kvaliteten. Det innebär att Gumpearl är fritt från animaliska produkter, SLS-ämnen, palmolja, mjölk, gluten och plaster. De är cruelty free och de paketeras i återanvändningsbara glasburkar.

Tandkrämstabletterna används enkelt genom att du i stället för att lägga 2 centimeter tandkräm på tandborsten, stoppar in en tablett i munnen och tuggar lätt. Därefter borstar du med tandborste i två minuter, två gånger om dagen. Varje tablett innehåller den mängd tandkräm som rekommenderas, och rätt mängd fluorid för att säkerställa god tandhälsa.

Gumpearl finns i flera smaker för vuxna; cool mint, charcoal och pepparmint. Samt med jordgubbssmak för barn över tre år. Tandkrämstabletterna finns i två olika storlekar på förpackningen, med 68 eller 248 tabletter i respektive burk.

Gumpearl finns att köpa hos Lloyds Apotek, Kronans Apotek, Apohem och Meds och via webbshopen  Gumpearl.se

 

 

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 30 times, 1 visit(s) today