Stuvad vitkål

skriv ut
6 Portioner
  • 1 kg vitkål
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk Maizena redning för ljusa såser.
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk gräslök hackad, eller dill
Gör så här:

Hacka vitkålen i små bitar.

Hetta upp vatten och lös upp grönsaksbuljongen i en stor gryta. Häll i vitkålen och koka upp. Koka under lock i cirka 10 minuter. Kolla om kålen är mjuk. Tillsätt grädde och mjölk och koka utan lock i 5 minuter.

Red av med Maizena till lagom konsistens, det kan behövas mera redning. Smaka av med salt. Rör ner hackad gräslök eller dill. Spara lite att lägga på toppen.

Servera till tex rimmad eller gravad lax.

 

För er Viktväktare: 

MittWW: 7 Blå och Grön om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och standardmjölk.

 

Recept och bild – Malin Turunen aka MatMalin