Du i Fokus
Mat & Dryck

Aladdinasken får en ny pralin med smak av Apelsinkanel

skriv ut
Aladdinasken har i över 80 år varit en självklar deltagare i julfirandet när svenskarna smakat sig fram bland lagren av praliner. För att spegla svenskarnas moderniserade smakpreferenser har praliner i asken bytts ut allt eftersom. Sammanlagt har mer än 50 olika praliner samsats om platserna i asken sedan den lanserades år 1939.

Förra året blev nykomlingen Saltkaramell den första nya pralinen på fyra år. Nu välkomnas ytterligare en ny pralin i Aladdin- och Paradisasken med en smak starkt förknippat till julen.

– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad. Med den nya pralinen vill vi hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular samtidigt som vi vill knyta an till Aladdinaskens självklara plats under svenskarnas julfirande, säger Maija Bjureström, Senior Brand Manager, Mondelēz International.

Den nya pralinen Apelsinkanel ersätter Limepralinen och har en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad. Paradisasken får en motsvarande pralin i ljus choklad. Med sin traditionella smak är Apelsinkanel ett tillskott till den klassiska asken.

Varje år säljs runt 4 miljoner askar till chokladälskare landet över. Att praliner tillkommit och bytts ut under åren har väckt starka känslor. Dessutom har en del praliner delat svenska folket, precis om regeln om man får börja på understa lagret innan det första är slut. Vad tycker du?

 

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 23 times, 1 visit(s) today