Rosépepparkassler

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kassler
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl chilisås (tomatbaserad)
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl hett vatten
  • 1/2 dl kallt vatten
  • 1 buljongtärning (kött)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 msk rosépeppar
  • salt
Gör så här:

Strimla kasslern, hacka löken. Fräs löken i fettet, tillsätt kasslern när löken börjar bli mjuk. Fräs tills kasslern börjar få färg. Krossa rosépepparn i en mortel och häll ner i stekpannan. Tillsätt chilisåsen och matlagningsgrädden.

Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll även detta i pannan. Låt småputtra 4-5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och här ner i såsen. Låt koka ihop tills det börjar tjockna och bli krämigt. Smaka av med salt.

Servera med pasta och en sallad, toppa med mer krossad rosépeppar för mer smak.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 19, Blå 19, Lila 19 för all kasslersås om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikits