Rosépepparkassler
4 portioner
- 500 gr kassler
- 1 gul lök
- 1/2 dl chilisås (tomatbaserad)
- 1-2 msk smör- & rapsolja
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2 dl hett vatten
- 1/2 dl kallt vatten
- 1 buljongtärning (kött)
- 1 msk majsstärkelse
- 1 msk rosépeppar
- salt
Gör så här:
Strimla kasslern, hacka löken. Fräs löken i fettet, tillsätt kasslern när löken börjar bli mjuk. Fräs tills kasslern börjar få färg. Krossa rosépepparn i en mortel och häll ner i stekpannan. Tillsätt chilisåsen och matlagningsgrädden.
Lös upp buljongtärningen i det heta vattnet och häll även detta i pannan. Låt småputtra 4-5 minuter. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet och här ner i såsen. Låt koka ihop tills det börjar tjockna och bli krämigt. Smaka av med salt.
Servera med pasta och en sallad, toppa med mer krossad rosépeppar för mer smak.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 24 P för all kassler och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Points: 24 P för all kassler och sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se