Du i Fokus
Mode & Skönhet

Alan Mannerstål är Årets barberare 2019!

skriv ut
För någon vecka sedan avgjordes Årets barberare 2019. Under hösten har drygt 50 barberare gjort upp i semifinaler runt om i landet, om finalplatserna i Sveriges största och mest prestigefyllda branschtävling. Och det var på håret att årets vinnare tog sig vidare för att sedan ta hem titeln.

Alan Mannerstål ställde upp i den sista semifinalen, för Östkusten. Det var det största startfältet med hela 19 barberare på plats. När poängen sammanställdes var det två barberare som kom på samma poäng, med exakt samma poänguppställning, så det var omöjligt att särskilja dem. Titeln Östkustens bästa barberare delades mellan Alan Mannerstål från Mannerståls Herrfrisering och Mehmet Gultekin från Georges Klipp.

Finalen avgjordes på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten i Stockholm. Fem nervösa och taggade barberare fick först lotta om modellerna och sedan 60 minuter på sig att fritt klippa och trimma hår och skägg, och 5 minuters avslutande styling. Fyra internationella barberare var domare, de hade 9 kriterier för bedömning av hantverket, bland annat teknik, form och styling. Konferencier Jac Ludlow (UK) höll spänningen uppe under hela tävlingen, inför en fullsatt publik av branschkollegor och skäggkillar, som var på plats för SM i skägg.

– Vi har inte en vinnare ikväll utan fem vinnare – för alla finalister har gjort ett fantastiskt jobb som tagit sig till final. De ska alla vara stolta över sig själva, säger Kenneth Johnsson “freeSir2.0” som varit huvuddomare under semifinalerna, och ansvarat för juryarbetet under finalen.

Första plats och titeln Årets barberare 2019 gick till Alan Mannerstål från Mannerståls Herrfrisering i Gamla stan i Stockholm. På andra plats kom Omar Darwish från Sharper Barbershop i Göteborg. Övriga finalister kom på delad tredje plats.

– Herregud vilken resa! Jag är nu korad till Årets barberare 2019! Jag vill tacka alla som har stöttat och pushat mig igenom tävlingen, ni är bäst. Sen vill jag rikta ett stort tack till Barber Supplier och Swedish Barber Association som samordnat denna tävling genom hela Sverige och samlat ihop branschen, och även samlat in pengar till Movember Foundation. Otroligt snyggt jobbat! Och till de andra finalisterna – ni är grymma! säger Alan efter segern.

Alan Mannerstål är 22 år och tredje generationens barberare. Han har gått frisörlinje på gymnasium och jobbat på pappas barbershop Roy & Son. I år öppnade han Mannerståls Herrfrisering i Gamla stan och för traditionen vidare. Det är hans första barberartävling.

Som vinnare kommer Alan att få en resa till Rotterdam och 3 dagars workshop på The Old School Barber Academy / Schorem Haarsnijder & Barbier, sponsrat av Reuzel.

 

 

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 13 times, 1 visit(s) today