Du i Fokus
Resor

AC by Marriott öppnar sitt första hotell i Sverige

skriv ut
Idag öppnar AC by Marriotts första, av tio, hotell i Sverige. Med bara ett stenkast från Friends Arena och någon minut från pendeltåget, kan man skryta med ett väldigt bra läge som är lättillgängligt för alla. Här kommer även ett lyxigt SPA med relaxdel och gym att stå färdigt om någon vecka.

Marriott International är världens största hotellkedja med 30 varumärken, där AC by Marriott
är ett av dem. AC by Marriott är ett internationellt hotellkoncept som grundades 1998 av
spanjoren Antonio Catalan. De har idag 140 hotell runt om i världen, ett i Sverige och det ska bli ytterligare nio stycken inom tio år. Den höga standarden och lyxiga känslan är gemensamt för alla hotellet.

AC by Marriott i Ulriksdal består av 232 rum varav fyra är sviter på drygt 60 kvadratmeter, att jämföra med de 190 standardrummen på ca 20 kvadratmeter. Designen är avskalad och möbleringen sparsam utan onödiga detaljer. Färgtemat i rummen går i nyanser av brunt, i lobbyn finns både brunt trä och sten av olika slag. Elegant och för tankarna till norden. Tanken är att det ska vara funktionellt och lättstädat både för gästen och personalen.

Lobby och incheckning ligger i gatuplanet, tillsammans med arbetsytor och restaurangen. Grundarens nationalitet märks främst i restaurangen som har ett spansk tema, men även bjuder på svenska klassiker. Rummen ligger ovanför lobbyn och i källaren har man ett stort spa men en 11 metersbassäng, relaxavdelning och två gym. Då det bara finns ett bord i standardrummen är tanken att man ska kunna sitta i lobbyn och arbeta.

I veckorna kommer främst affärsmän att fylla hotellet, men alla är förstås välkomna – dock är åldersgränsen 18 år i SPA-avdelningen.

 

 

 

 

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today