Du i Fokus
Resor

9 tips för en fulländad vinter-värmester

skriv ut

Vad sägs om en vintersemester i Värmland? Här finns allt för alla smaker; naturen, snön, vidderna, fjällen och kulturen. Upptäck en fantastisk del av Sverige.

Sverige har mycket att erbjuda och alla landskap har sina egna specialiteter. Här är lite av allt som Värmland har att erbjuda.

Mystiska Kittelfältet

En gnistrande vinter i Värmland finns massor att göra! Besök det mystiska och hänförande Kittelfältet under vintern för att få en fin naturupplevelse. Eller testa att bo lite annorlunda? Kolla in Värmlands unika boenden som även har öppet under vintern.

Maximera vinterupplevelser

Drömmen om en vit vinter med snöklädda skogar och gnistrande nejder behöver inte kännas ouppnåeligt och långt borta. I Nordvärmland väntar ett vinterland redo att utforskas och upplevas på skidor, pulka eller till fots.

Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

Fantastisk skidåkning i Värmland

Vill du resa lagom långt och samtidigt uppleva en riktig vinter? Då är Värmlands heltäckande och snöbeklädda utbud resmålet att ta sikte mot. Här finns skidåkning i toppklass, längdskidor i vacker natur och härliga aktiviteter som snöskoter.

Foto: Tommy Pedersen

Vintermys på en herrgård

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ.

Ta en shoppingtur

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och anrikt linneväveri.

Bo unikt i ett vintrigt Värmland

Värmland erbjuder fantastisk natur med vidsträckta skogar, stora vatten att fiska i och flertalet sevärdheter längs vägen. Här hittar du unika platser och boenden, dröm dig bort och planera din resa för ett fantastiskt äventyr.

En resa genom hela Värmlands smakpalett

Mat engagerar, inspirerar och intresserar. Är den dessutom lokalt och hållbart producerad känns det gott både i magen och själen. Välkommen till matdestinationen Värmland och en resa genom hela smakpaletten.

Värmland har mycket att bjuda på!

Text och bild – Pressmaterial

Visited 4 times, 1 visit(s) today