Du i Fokus
Resor

18 länder på 60 dagar

skriv ut
Att åka på kryssning kan vara något av det lyxigaste man kan göra när det gäller att resa. Man betalar det mesta i förväg och kan sedan glida runt lite hur man vill på ett enormt, flytande hotell. Som tidsfördriv finns det teater, biofgraf, SPA, motionsanläggning, restauranger, butiker och en mängd andra saker. Om man inte bara vill ligga på däck och mysa förstås eller kanske ta en kortare kurs. När fartyget är i hamn finns tillfälle till en mängd olika utflykter och aktiviteter.

MSC Cruises lanserar nu en världsomspännande kryssning som sträcker sig från Rio de Janeiro i Brasilien till Shanghai i Kina. Resan delas upp i tre etapper där gäster under upp till 60 dagar får möjlighet att besöka 18 länder på tre kontinenter med nyrenoverade och ombyggda lyxkryssaren MSC Lirica.

Det här blir första gången som MSC Cruises kryssar till Kina och gästerna har möjlighet att välja mellan tre påstigningshamnar, alla med slutdestination Shanghai. Resan börjar i Rio de Janeiro i Brasilien den 3 mars 2016. Härifrån kryssar MSC Lirica norrut längs Brasiliens kust för att sedan korsa Atlanten mot Kanarieöarna och vidare till europeiska fastlandet och spanska Cadiz.

I Europa kan gäster välja att stiga på fartyget i Barcelona, Marseille eller Genua. Under 42 dagar väntar sedan besök i 18 hamnar i 13 olika länder. Från Genua går kryssningen till Neapel i Italien, vidare till Kreta i Grekland och sedan söderut till Aqaba i Jordanien, Muskat i Oman och Khor Al Fakhan och Dubai i Förenade Arabemiraten.

Dubai är sista möjliga påstigningshamn för den fortsatta kryssningen österut. Härifrån går resan vidare till indiska städerna Goa och Cochin innan fartyget fortsätter till Colombo på Sri Lanka. Efter besök i thailändska Phuket, Penang och Port Kenang i Malaysia och storstadsmetropolen Singapore, anländer fartyget till Ho Chi Minh i Vietnam. Därifrån kryssar MSC Lirica till Hong Kong, Shanghai och vidare till Fukuoka i Japan för att sedan återvända till slutdestinationen Shanghai.

Pris från 33 009 kr/person för kryssning 61 nätter i insideshytt inklusive helpension, dryck till måltiderna, 8 utvalda utflykter samt tvättkuponger.

gv_lirica_brasilien_kina

Bilder – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

 

 

Visited 15 times, 1 visit(s) today