Indiska lanserar sin första denimkollektion någonsin – Better Choice Denim

skriv ut
Lika tidlös som stilsäker och dessutom ”Made with our planet in mind”. Indiska presenterar stolt sin första denim-kollektion någonsin – Better Choice Denim.

Better Choice Denim sätter grunden för vårens härligaste och bekvämaste garderob – med slitstarka plagg för alla kroppar, som är producerad på ett mer hållbart sätt. Det innebär att plaggen innehåller mer hållbara material, fria från ohälsosamma kemikalier och framtagna med en tvättprocess som sparar vatten.

“Denimtillverkning är ofta förknippad med en stor negativ påverkan på bland annat miljö och människa, då det krävs mycket vatten och kemikalier. Vi är nu stolta att vi tagit första steget och tagit fram vår första denimkollektion Better Choice Denim som innehåller 20% återvunnen bomull eller 21% återvunnen polyester och är OEKO-TEX 100 certifierad, vilket betyder att den är fri från ohälsosamma kemikalier. Den är dessutom tvättad med en mer skonsam tvätteknik som sparar vatten. Vi hoppas att plaggen blir nya favoriter som får leva länge, vilket är hållbart”, säger Indiskas hållbarhetschef, Bodil Jönsson Lindgren.

 

 

Text och bild – Pressmaterial