Hjälm med belysning – extra säker och extra smart

skriv ut

Oavsett om du cyklar, skejtar eller kör runt på elscooter behöver du använda hjälm. Hjälmen Lumos Matrix är en unik hjälm med belysning fram och bak och programmerbaren med LED-panel visar olika mönster som får dig att synas ordentligt.

Förutom mönster och programmerbar text har hjälmen även automatisk bromsbelysning och möjlighet att med pilar visa åt vilket håll du ska svänga. Gör att andra trafikanter lättare kan förutse dina rörelser i trafiken.

Med den medföljande fjärrkontrollen kan du med lysande pilar bak på hjälmen visa åt vilket håll du ska svänga. Tryck på knappen åt det håll du tänker svänga och den stora LED-displayen bak på hjälmen kommer att visa för övriga trafikanter.

Men hjälmen Lumos Matrix har flera smarta funktioner. Den har även inbyggda sensorer som känner av om du behöver tvärbromsa. Vid en plötslig inbromsning tänds automatiska bromsljus på LED-displayen och signalerar för föraren bakom att du gör en kraftig inbromsning.

Batteritiden är cirka 4 timmar. Med appen kan du justera inställningar och få notiser om när det är dags att ladda din hjälm.

Text och bild – Smarta Saker