Matiga muffins med ricotta

skriv ut
Det är verkligen bara fantasin som kan sätta stopp för vad man kan göra för kreationer av en matmuffins. Ett tips är dock att lägga med en touch av ricotta ost. Det gör muffinsen både saftig och god! /Niklas Ekstedt

12 muffins:

2 st hackade schalottenlökar
100 g rökt bacon gärna på bit
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
100 g smör
4 dl mjölk
2 dl ricotta

Gör så här:
Sätt ugnen på 220°. Sätt ut pappersformer på en plåt. Hacka löken. Skär bacon i tunna strimlor. Skär smöret i bitar.
Blanda samman mjöl, bakpulver, salt och smör i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök, bacon och ricotta. Fördela smeten i formarna.

Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten.

 

Recept & Bild – Niklas Ekstedt