IDUN MINERALS BY AGNETA SJÖDIN

skriv ut
I ett nära samarbete med tv-profilen och författaren Agneta Sjödin har IDUN Minerals utvecklat tre hudvårdsprodukter med aktiva ingredienser, som vårdar huden och minimerar ålderstecken. Produkterna har en stark anknytning till Agneta Sjödins kärlek till havet då designen är inspirerad av mötet mellan hav och sand, samtidigt som man även finner exempelvis algextrakt bland ingredienserna.

Enligt Agneta Sjödin själv så har hon varit extremt involverad i hela processen att ta fram hudvårdsserien som bär hennes namn. Hon föredrar produkter som är så rena som möjligt, med både hållbart innehåll och förpackning. Dottern Maja är vegan och har inspirerat Agneta att försöka leva mer hållbart, både för sin egen skull och för miljön.

I nuläget finns tre färdiga produkter; Skin booster, Multi balm och Body cream, men det kan nog bli fler med tiden. Det var ett intensivt och svårt arbete att ta fram serien, men nog finns det mersmak att göra fler. Agneta har gett varje produkt sitt eget visdomsord, för att ge både ut- och insida det där lilla extra. Det är nästan så man hör hennes lugna och kloka röst när man öppnar förpackningen.

SKIN BOOSTER 2-IN-1 SERUM/FACE GEL 

Meditationsord: Balans

”Jag vågar drömma”

Ett 2-i-1 vattenbaserat serum och ansiktsgel som återfuktar, friskar upp och jämnar ut huden med hjälp av bland annat algextrakt, hyaluronsyra, äppelsyra samt stamceller från äpple.

Algextraktet, ett naturligt alternativ till retinoid, har liknande egenskaper men utan oönskade biverkningar så som hudirritation. Extraktet har högt innehåll av B-vitaminer och aminosyror som minimerar rynkor, fina linjer och pigmentfläckar. Tillsammans med hyaluronsyra som arbetar aktivt med hudens naturliga fuktbalans genom att binda fukt och ökar hudens elasticitet, får huden en jämnhet i både hudton och yta.

Ansiktsgelen har en lätt textur som smälter in i huden vid applicering och absorberas snabbt utan att kännas kladdig. Kan användas separat som en ansiktsgel vilket passar en oljigare hud, eller innan dag/nattcreme för en serumeffekt på en torr hud. Cremen är parfymfri.

 

MULTI BALM ALL-I N-ONE DAY & NIGHT 

Meditationsord: Harmoni

”Jag väljer att ståla”

En rik multifunktionell omvänd emulsion som ger intensiv återfuktning, där oljan omger vatten i cremen och inte tvärtom. Det innebär att formulan får en annorlunda textur än en traditionell creme för att långvarigt återfukta huden med ingredienser så som sheasmör, nordiska oljor och hyaluronsyra. Sheasmöret ger hyn extra näring samtidigt som den ger en len och mjuk känsla.

De nordiska oljorna och hyaluronsyra bidrar till att huden blir rikt återfuktad och mer elastisk. Ingrediensen niacinamid stimulerar även hudens kollagensyntes, stärker barriären och minimerar porernas synlighet. Stamceller från äpple och äppelsyra arbetar aktivt med att förnya huden och ge en effekt av fördröjt åldrande.

Den rika cremen ger en skön, lugnande effekt på en torr och mogen hy. Appliceras både dag och natt på torr hud eller endast på natten för kombinerad hud. Cremen kan även användas på andra torra partier på kroppen och är parfymfri.

 

RICH BODY CREAM 

Meditationsord: Energi

”Jag älskar mig själv”

En rikt återfuktande kroppscreme, berikad med flertalet oljor och sheasmör för ett extra fuktgivande känsla på huden. Cremen ger näring, stärker fuktbarriären och ökar hudens elasticitet med hjälp av de vårdande ingredienserna med nordiskt ursprung.

Den innehåller bland annat hudens egna fuktbindare glycerin, sheasmör, solrosolja och vitamin E. Blandningen av de nordiska oljorna ger huden en långvarig mjuk och len känsla samtidigt som huden blir stärkt av antioxidanten vitamin E som skyddar hudens barriär.

Kroppscremen ger en mjuk och återfuktad känsla samtidigt som att den snabbt absorberas av huden. Den har en mild hypoallergen parfym med en lätt blommig doft med spritsiga noter av citrus och en varm bas av mysk och trä.

 

Lanseras v. 12 exklusivt på www.apoteket.se och v. 17 i butik hos Apoteket.

 

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial och Marlene Rindå Jikita