Du i Fokus
Mode & Skönhet

Fillers mot surmunnen

skriv ut
När vi åldras får vi linjer och rynkor lite här och där, så är det bara. Många av linjerna och rynkorna kan kännas helt ok, medan andra kan hämmas oss rejält. Den sk surmunnen som kommer av linjerna från mungipan och sedan går lodrätt ner kan gör att vi ser sura ut trots att vi inte är det. Linjerna mellan ögonen kan göra att vi ser arga eller bekymrade ut och det kanske inte är så roligt allt hela tiden uppfattas som arg…?

För dem som faktiskt inte vill ha sina rynkor och linjer finns det förstås lösningar. Vi har testat sk fillers, i form av Restylane som är en kristallklar gel som injiceras i huden i små mängder för att återskapa volym och struktur. Restylane är baserad på en  hyaluronsyra som liknar kroppens egen hyaluronsyra. Hyaluronsyrans viktigaste funktion är att binda vatten och i takt med att den förändras så blir huden torrare, tunnare och mindre elastisk. Det är alltså en naturlig skönhetsprodukt som inte påverkar ansiktsuttrycken eller ansiktsrörelserna. Under de 20 år som produkten funnits har mer än 20 miljoner behandlingar utförts över hela världen.

Efter att ha fått många frågor kring fillers var vi förstås tvungna att testa! Vi valde att Eriksbergskliniken i Stockholm, som är en certifierad skönhetsklinik, för att göra vårt test. Där träffade vi AnnMargreth som med sitt lugn direkt ingav ett stort förtroende, vilket vi anser som lika viktigt som certifieringen. AnnMargreth berättade att de flesta får två behandlingar från början, en med en tjockare gel för att ta bort de djupaste linjerna och några veckor senare finjustering med en tunnare. Ungefär 5 ml sprutas in per behandling.

Först går man tillsammans igenom vilka problemområden man har och vad som kan göras. När man är överens tas en bild på hur man ser ut innan behandlingen, man får lite bedövningssalva där sticken ska göras och sen är man igång! Innan jag riktigt visste vad som hände hade jag en lång nål instucken strax ovanför en hörntand som sedan gick hela vägen förbi mungipan och ner i hakan! I ett enda nålstick kunde AnnMargreth alltså lägga restylane över ett ganska stort område. Det gjorde inte särskilt ont men man hör hur nålen jobbar sig igenom muskler och senor… man har en hel del muskler runt munnen kan man snabbt konstatera vid en sån här behandling.

Allt går snabbt och efter bara någon halvtimme är det klart. Direkt efter hettar det en del och är lite knöligt inne i munnen. De största knölarna masserar man själv med fingrarna, de blir mindre väldigt snabbt och är borta efter ett par dagar. När det gått 2-3 dagar kändes inget alls av behandlingen och den lilla svullnad som fanns var borta redan dagen efter. Svullnad och rodnad är förstås individuellt. Efter fyra veckor är det återbesök då en ny bild tas och eventuellt finjustering med den tunnare gelen. Effekten är långvarig men inte permanent,  man kan behöva fylla på någon gång om året för att hålla de värsta linjerna borta.
 restylane eriksbergskliniken fillers skönhet
Min surmun är nästintill borta efter två behandlingar, många har kommenterar att jag ser gladare och piggare ut. Jag kan själv konstatera att jag numera ser ut som jag känner mig och då får jag en helt annan förståelse för dem som gör såna här behandlingar. Det är faktiskt inte så tokigt att se glad ut när man är glad.

Bilder – Eriksbergskliniken, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 89 times, 1 visit(s) today