Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Förläng sommarkänslan med Stugan!

skriv ut
Förra året lanserades den första versionen av det ekologiska rödvinet Stugan. Under sommaren 2016 lanserades den andra versionen som är gjort av druvan sangiovese från Marche i Italien. Stugan har en annorlunda design som anspelar på det röda huset med vita knutar som för tankarna till den svenska sommaren.

Förra årets Stugan gjordes på de ekologiska spanska druvorna tempranillo och bobal. I år är vinet gjort på Italiens kanske mest berömda druvsort sangiovese, från regionen Marche på Italiens östkust. Sangioveseviner från Marche är kända som friska, fruktiga och ska med fördel drickas när de är unga. Större delen av vinet till Stugan har fått jäsa i ståltankar och sedan har en del av vinet slutlagrats fyra månader i ettåriga 400-litersfat av fransk ek.

Stugan-vinet är fylligt, friskt och fruktigt med aromer av mörka bär och körsbär. Det har balanserad och fyllig smak med lätt ekfatskaraktär. Vinet passar till de flesta kötträtter, gärna grillat och till medelstarka hårdostar. Stugan passar även till smakrikare antipasti och kan med fördel även avnjutas på egen hand.

Artikelnr: 71232

Pris: 199 kr

Beställningssortimentet

Bild- pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 7 times, 1 visit(s) today