Du i Fokus
Mode & Skönhet

Tidlös elegans av Lara Bohinc

skriv ut
Lara Bohinc flyttade från Slovenien till London för att studera smyckestillverkning och metallarbete på Royal College of Art. Det var starten på en succe! Hennes kollektioner har visats i många olika forum och burits av bland annat kronprinsessan Victoria.

I Sverige har hon blivit mest känd för sitt samarbete med Skultuna. Många känner till hennes vackra ljuslyktor i mässing, men få har sett hennes vackra smycken och handväskor. Lara Bohincs smycken tilltalar en sofistikerad och modern kundkrets som uppskattar unik design och gediget hantverk. Alla detaljer löds ihop för hand, därför är varje smycke unikt.

Laras filosofi är att alla kan bära smycken, men man behöver dem inte, inte på samma sätt som man behöver tex kläder. Därför handlar det mycket om att ha en personlig relation till dem. På det sättet har smycken en annorlunda funktion än mycket annat och är väldigt emotionella.

Här är ett litet urval Lara Bohincs nyheter hösten 2016:

Lara Bohinc halsband Lara Bohinc halsband Lara Bohinc halsband Lara Bohinc armband Lara Bohinv örhängen Lara Bohinc örhängen Lara Bohinc armband ring

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 78 times, 1 visit(s) today