Du i Fokus
Dryck

Tredje gången gillt för Leif GW Persson!

skriv ut

När Sveriges Bryggerier för femte året i rad går ut och ställer frågan ”Vilken känd svensk skulle du helst vilja ta en öl med?” är svaret återigen kriminologen och författaren Leif GW Persson – ett välkänt ansikte från tv och tidningar med sin expertkunskap inom brottslighet.

Frågan ställs varje år i samband med en undersökning som Sveriges Bryggerier gör tillsammans med Novus rörande allmänhetens beteende och attityder kring alkohol. Undersökningen visar tydligt att öl har en stark position hos allmänheten.

På plats två och tre hittar vi H.M. Konungen och partiledaren Jimmie Åkesson. Magdalena Andersson som toppade förra året hamnar i år på en fjärdeplats. Andra återkommande namn är Zlatan, Kronprinsessan Viktoria och gastronomen och författaren Edward Blom.

-Jag skulle gärna själv ta en öl med GW Persson och diskutera ölets plats i svensk mat- och dryckeskultur. Det finns många smaker och stilar som passar både till traditionell svensk mat och det moderna, internationella köket, säger Anna-Karin Fondberg, VD på Sveriges Bryggerier.

Hela listan för 2023
  1. Leif GW Persson
  2. Kung Carl XVI Gustaf
  3. Jimmie Åkesson
  4. Magdalena Andersson
  5. Zlatan
  6. Edward Blom
  7. Johan Glans
  8. Kronprinsessan Victoria
  9. Ulf Kristersson
  10. Mikael Persbrandt

Text och bild – Pressmaterial

Visited 19 times, 1 visit(s) today