Du i Fokus
Upplevelser

Oscarsteatern firar med Oscarsrevyn!

skriv ut

Oscarsteatern invigdes 6 december 1906 och fyller alltså 110 år i år. Teatern har fått sitt namn efter kung Oscar II, hade vit stuckatur och förgylld ornamentik i relief. Senare målades salongen röd, de gröna stolarna byttes mot röda, armaturen byttes ut och mahognydörrarna målades över. Sedan dess har man gått varsammare fram i renoveringarna och de gröna stolarna är numera tillbaka.

Albert Ranft, Stockholms teaterkung på sin tid, drev Oscarsteatern från starten fram till 1926. Efter fyra olika regimer (däribland Gösta Ekman d ä) togs teatern 1947 över av Sandrews. 1997 tog Vicky von der Lancken över Oscarsteatern, sedan dess har musikal, fars och revy avlöst varandra. Om Vicky von der Lancken är drottningen i teatervärlden just nu, så är Calle Norlén och Edward af Sillén Sveriges teaterkungar! Rappare pennor får man leta efter! Tillsammans har de skapat årets jubileumsföreställning, Oscarsrevyn!

Ny fyller alltså Oscarsteatern 110 år och drar på sig feststassen! Glittrande stjärnor, sprittande dansare och fnittrande musikanter avlöser varandra på den historiska scenen. Robert Gustafsson, Sanna Nielsen, Dan Ekborg, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin och Kim Sulocki varvar med shownummer, sång, dans och väldigt mycket humor! Det är en spännande och oförväntad sammansättning skådespelare som det kan bli nästan vad som helst av. Alla är strålande var för sig, tillsammans blir det superbt!

oscarsrevyn-samlad-bild

Detta är revy! Det är tvära kast, sång, dans, parodi och humor om vartannat. Den röda tråden finns väl egentligen inte, men skulle i sådana fall vara att alla vill stå i centrum. Skådespelarna har en otrolig självdistans och driver hejdlöst med sig själva på ett mycket befriande sätt! Det handlar mycket om Kim Sulockis längd som både han själv och de andra verkar ha hakat upp sig på. Rachel Mohlin är briljant som Leif GW´s okända syster, Dan Ekborg har en suverän version av “det gåtfulla folket”, Vanna Rosenberg strålar som bara hon kan, Sanna Nielsen förtrollar oss med sin röst och Robert Gustafsson håller ett alldeles underbart tal. Det är en oförväntad samling, men de passar otroligt bra ihop!

Oscarsrevyn ser man för att få en härlig stund på en av Stockholms vackraste teatrar. Det är underhållning på hög nivå och man blir på väldigt gott humör! Ett värdigt firande för en 110-åring!

Föreställningen har premiär 22 september och spelas tom 17 december 2016.

 

Bild – pressmaterial,  text – Marlene Rindå Jikita

Visited 17 times, 1 visit(s) today