Du i Fokus
Mode & Skönhet

Dulong Fine Jewellery

skriv ut
Dansk design är populärt i Sverige, oavsett vad det handlar om. Dulongs smycken har inte märkts så mycket i Sverige än, men inom kort kan vi räkna med att se mer av märket. Nu tar Dulong Fine Jewellery steget in på den svenska marknaden och vår svenska kronprinsessa har redan hittat dem!

Sedan starten 2005 har Dulong Fine Jewelry tillverkat juvel- och smyckekollektioner i de finaste materialen, såsom 18K guld, pärlor och diamanter. Företaget grundades i ett unikt samarbete mellan Marianne Dulong, juvelerare, och Anja Camilla Alajdi, formgivare och berömd stylist. Anja var tidigare Kronprinsessan Marys privata stylist.

Det var Dulong Fine Jewelrys guldsmeder som under två år restaurerade och anpassade kronprinsessan Marys rubindiadem 2010. Dulong har ett tätt samarbete med danska hovet och kronprinsessan Mary bär ofta smycken och juveler från Dulong både privat och i officiella samanhang. Örhängena South Sea med pärlor och diamanter som Kronprinsessan Mary bar vid sitt bröllop 2004, var ett samarbete mellan kronprinsessan Mary och Marianne Dulong. Juvelerna i den danska kungafamiljen är en del av Danmarks kulturhistoria , men de är också modehistoria .

Dulong Fine Jewelry är idag en av det mest exklusiva smyckevarumärket i Danmark med fokus på hög kvalitét och gediget hantverk där varje smycke är handgjort i guld eller silver. Alla smycken görs för hand av egna guldsmeder, totalt 11 stycken, som arbetar i ateljén i närheten av butiken i Köpenhamn.

Här är ett litet urval av de vackra smyckena:

Dulong Fine Jewellery Dulong Fine Jewellery halsbandDulong Fine Jewellery örhängen Dulong Fine Jewellery örhängenDulong Fine Jewellery Dulong Fine Jewellery halsband Dulong Fine Jewellery ringar

Bilder och text – Marlene Rindå Jikita

Visited 19 times, 1 visit(s) today