Du i Fokus
Mode & Skönhet

7 vintertips från Decubal – experten på torr hud

skriv ut
Torr hud behöver alltid omtanke men under vintermånaderna är det extra viktigt. Säsongens torra och kalla luft ökar behovet av mjukgörande och återfuktande hudvård. Men vad bör man egentligen tänka på? Här har vi samlat tipsen och produkterna för vinterns hudvård.

1. Börja dagen med en välgörande dusch

Under mörka vintermorgnar hägrar en varm dusch eller ett mysigt bad. Tänk bara på att undvika alltför långa duschstunder och hett vatten. Det bryter ner den skyddande fettbarriären och torkar ut huden. Skippa också din vanliga tvål till förmån för en mild dusch- och badolja som Decubal Shower & Bath Oil. Den innehåller naturliga oljor och fuktgivande ämnen och kan användas varje dag utan att torka ut huden. Utmärkt för dig med torr och känslig hud.

2. Smörj in dig inför kalla dagar

En fuktbevarande kräm med hög fetthalt förbereder och skyddar huden under aktiva vinterdagar. Decubal Original Clinic Cream med 38 % fetthalt är klassikern för daglig, förebyggande hudvård och kan användas över hela kroppen – även i ansiktet. Smörj in dig morgon och kväll samt vid behov under dagen. Kom ihåg! Det är i princip omöjligt att smörja in sig för ofta.

3. Klä dig efter väder

Skydda ansiktet och kroppen mot kall luft, hårda vindar och snö med varma kläder. Använd alltid mössa, halsduk och handskar eller vantar när det är kallt ute. Investera i bra och praktiska friluftskläder om du spenderar mycket tid utomhus.

4. Ta hand om extra torr och sprucken hud

Besväras du av mycket torr, fnasig och sprucken hud? Använd Decubal Repair Cream – en intensivt närande och fuktgivande fet kräm med aktiva, hudidentiska ingredienser som ceramider och niacinamid som mjukgör och hjälper till att återuppbygga huden. Krämen är lätt i konsistensen och behaglig att använda – även på ömmande hud. Den har en fetthalt på 70 % och kan användas varje dag för att hjälpa till att återställa spruckna och röda områden.

5. Sänk inomhusvärmen

När det är kallt ute är vi inne mer och höjer gärna temperaturen lite extra. Men varm och torr luft inomhus kan också torka ut huden. Dra ner värmen lite, sitt inte för nära brasan vid öppna spisen och kom ihåg att vädra hemma varje dag så att du får in frisk luft.

6. Skydda utsatta områden

Skydda utsatta kroppspartier mot påfrestningar. Läppar, näsa, kinder, örsnibbar och knogar är särskilt exponerade under vintern. Din räddare i nöden heter Decubal Lips & Dry Spots Balm. Det är en fet, närande och återfuktande salva för torr och känslig hud. Den tränger snabbt in i huden och hjälper den att återställa sig. Perfekt att ha med sig i jackfickan under kalla utomhusdagar.

7. Ge dina händer och fötter en skönhetssömn

Blir dina händer och fötter lätt torra och spruckna? Ge dem en välgörande nattinpackning. Smörj in händerna med Decubal Original Clinic Cream och fötterna med en riktigt fet kräm, som Decubal Repair Cream. Trä på tunna bomullsvantar respektive strumpor för bästa effekt och ha dem på över natten. När du vaknar är du redo för en ny dag med fartfyllda vinteraktiviteter.

Decubal – välbeprövad hudvård för hela familjen

Decubal hudvårdsserie är speciellt framtagen för att ta hand om torr och känslig hud. Den är utvecklad i nära samarbete med nordiska hudläkare och har funnits i Sverige sedan 1974. Produkterna är parfymfria och allergicertifierade med Allergy certified. Decubal säljs på apotek, där du även kan få råd om hela familjens hudvård.

 

Text och bild – Decubal 

Visited 26 times, 1 visit(s) today