Wraps med halloumi

skriv ut
4 wraps
  • 1 halloumi (250 gr)
  • 2 tomater
  • valfri mängd salladsblad
  • 1 stor lök
  • 1 msk smör
  • 4 tortillabröd (medium)

Sås

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Börja med att blanda såsen. Pressa ner vitlöken i yoghurten, krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan så den får gotta till sig lite.

Skär halloumin i skivor, ca 6-7 mm tjocka. Skiva tomaterna och löken. Lägg sallad, tomat och lök på tortillabröden. Stek halloumin i smöret tills den har en fin färg på bägge sidorna. Fördela halloumin över wrapsen och rigla över såsen. Servera direkt!

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 26, Blå 25 – för två wraps om man använder Larsas fettfria grekiska yoghurt till såsen.

 

 

Recept och bild – Marlene Rindå Jikita