Stora räkor i chili- och kokossås

skriv ut
4 portioner 

  • 300 gr skalade vannameiräkor
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 stor chili
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk majs- eller rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Finhacka löken och vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Hetta upp fettet i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili tills löken börjar bli mjuk. Häll i tomaterna och kokosmjölken. salta och peppra och låt alltsammans koka ihop tills det börjar tjockna. Häll ner räkorna, blanda om och dra av pannan från värmen. smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller pasta.

 

För er viktväktare:

Personliga Points:  22-25 PP för all sås, om man använder kokosmjölk light och 1 msk fett  Lägg till PP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita