Smakrik kycklingtaco
Lönnebergas färdigkryddade kycklingspett är perfekta till tacofesten. Bara grilla, dra av kycklingen från spettet direkt i ett tortillabröd och toppa med gottigheter. Här matchas Barbequekyckling med en hemgjord BBQ-sås (svårt kanske du tänker, men kolla nedan så enkelt) och en makalös majsröra man bara måste ha mer av.
4 Portioner
- 2 förpackningar Lönneberga Kycklingspett Barbeque (á 480 g)
- 8 st tortillabröd
Barbequesås
- 2 paprika, skivad
- 1 gul lök, skivad
- 4 vitlöksklyftor, grovt delade
- 0.5 dl vitvinsvinäger/champagnevinäger
- 2 msk mörkt muscovadosocker
- 2 msk sojasås
- 1 jalapeño, skivad
- 1 tsk chipotlepulver (hittar du inte chipotlepulver går det bra med valfri chilisås)
- salt
Majsröra
- 500g majs, avrunnen
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka koriander, hackad
- 1 lime, juice
- 100g fetaost
- 1 jalapeño, fintärnad
- salt
Till servering
Valfri sallad, tex: roman, isberg eller mâchesallad
Gör så här:
BBQ sås: Fräs paprika, lök, vitlök, jalapeño och chipotle i en stekpanna i 4 min. Tillsätt salt, socker, soja och vinäger. Koka ca 5-10 min på medelvärme. Tillsätt eventuellt några matskedar vatten. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt.
Majsröra: Fräs majsen tillsammans med vitlök och jalapeño tills de fått fin färg. Salta och låt svalna. Tillsätt limejuice, fetaost och hackad koriander.
Kycklingspett: Grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen.
Servering: Värm dina tortillas, håll brödet i handen och placera det grillade kycklingspettet i brödet, greppa och dra sedan av kycklingen så att den fångas upp i tacosen, toppa med rikligt med majsröra, BBQ-sås och valfri sallad eller ört.
Text och bild – Lönneberga