Du i Fokus
Mat & Dryck

Skinka- och svampsås med ärtor

skriv ut
4 portioner
  • 250 gr färska champinjoner
  • 250 gr rökt skinka
  • 200 gr ärtor
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 5 dl grädde
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka löken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt. Strimla skinkan. Pressa vitlöken.

Hetta upp en panna. Ha i svampen, fräs den tills den börjar “gnissla”. Tillsätt fett, lök, vitlök och skinka. Fräs alltsammans tills löken är mjuk och allt fått färg. Häll på grädden och tillsätt ärtorna, låt koka ihop tills ärtorna börjar bli mjuka. smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 21 P för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för pasta.

Personliga Points: 21 PP  (24 PP om man räknar ärtorna) för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för pasta.

Mitt WW: Grön 23, Blå 19, Lila 19 för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till Sp för pasta.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 230 times, 1 visit(s) today