Räkor med currypasta
4 portioner
- 1 bit purjolök
- 1-2 tsk röd currypasta (burk i Asiatiska hyllan)
- 1 msk olja
- 3 dl matlagningsgrädde
- 300 gr haricots vers
- 1 dl mjölk
- 1 msk majsstärkelse
- 400 gr skalade räkor
- salt
Gör så här:
Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs purjolöken i oljan någon minut, tillsätt bönorna, blanda om och fräs tillsammans 3-4 minuter på medelvärme. Blanda ut majsstärkelsen i mjölken. Ha i currypastan pannan, blanda ut den så gott det går och låt fräsa någon minut. Häll i grädde och majsenablandningen i pannan, blanda om och låt koka upp. Låt koka tills det börjar tjockna. Smaka av med salt. Blanda i räkorna, dra pannan av plattan och låt räkorna bli varma i såsen.
Servera med pasta eller ris.
För er Viktväktare:
Points: 13 P för hela grytan, om man använder minimjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta/ris.
Personliga Points: 13-17 för hela grytan, om man använder minimjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pasta/ris.
Mitt WW: Grön 4, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder minimjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta/ris.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex per portion om man använder minimjölk och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pasta/ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Snabbt- och lättlagat som passar i matlådan