Rabarbersoppa
4 portioner
- 300 g rabarber
- 1 l vatten
- 3 msk strösocker
- 1,5 msk majsstärkelse + 1/2 dl vatten
Gör så här:
Skär rabarbern i cm-stora bitar.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka ca 5 min. Sila bort bitarna och låt koka upp igen.
Rör ut potatismjölet i kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen i soppan i en fin stråle under omrörning. Låt sedan soppan koka ihop några minuter.
Låt svalna och garnera gärna med rostad kokos eller servera med en kula vaniljglass.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 1 P för hela satsen om man använder sötströ istället för socker
Points: 1 P för hela satsen om man använder sötströ istället för socker
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 125 times, 1 visit(s) today