Du i Fokus
Resor

Campingplatser med många stjärnor

skriv ut
Trenden med camping ökar igen, nu är det husbilarna som är på frammarsch. Varje år betygssätts ett stort antal av Sveriges campingplatser för att underlätta för gamla och nya campare. Branschorganisationen SCR Svensk Camping kan konstatera att campingarnas standard stadigt förbättras.

– Sverige har nu fått ytterligare en femstjärnig campingplats, Ansia Resort i Lycksele. Det är överhuvudtaget en stark trend i branschen att göra stora investeringar och förbättra anläggningarna, säger Lars Isacson, vd SCR Svensk Camping.

För att få fem stjärnor krävs ett stort utbud av aktiviteter och service samt en mycket god skötsel av campingplatsen, något som Ansia Resort alltså har och tilldelas därmed full pott.

– De senaste tre åren har våra medlemmar gjort investeringar på ungefär 1,5 miljarder kronor. Detta märks nu i ökad standard över hela branschen. Många har till exempel valt att bygga speciella platser för husbilar som är den gästgrupp som ökar mest, säger Lars Isacson.

Husbilsgästerna semestrar också till större del än andra utanför den traditionella högsäsongen vilket bidrar till en förlängd säsong på vår- och höstkanten.

De campingplatser som nu har fem stjärnor har alla pool, restaurang, butik och en mängd arrangerade aktiviteter för både barn och vuxna.

Sveriges femstjärniga campingplatser:
Ansia Resort, Lycksele
Apelviken.se, Varberg
Byske Havsbad, Byske
Böda Sand, Öland
Daftö Resort, Strömstad
Gustavsvik, Örebro
Hafsten Resort och Camping ,Uddevalla
Kneippbyn Resort, Visby
KronoCamping Lidköping, Lidköping
Sonjas Camping, Öland
Västervik Resort – Lysingsbadet, Västervik
Pite Havsbad, Piteå
Årjäng Camping & Stugor Sommarvik, Årjäng

Listan med alla klassificerade campingplatser i Sverige

Klassificeringen genomförs löpande var tredje år på alla deltagande anläggningar. De femstjärniga campingplatserna får besök varje år. Svensk Klassificerings AB klassificerar även bland annat hotell och vandrarhem i Sverige. Att delta i klassificeringen är frivilligt och förbehållet medlemmar i SCR Svensk Camping.

 

Text och bild – Svensk Camping

Visited 21 times, 1 visit(s) today