Quorn Chili
10 portioner
- 1 paket Quorn Färs big pack (800 g)
- 2 stora morötter
- 2,5 gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 500 g krossade tomater
- 3 lagerblad
- 2,5 msk kinesisk soja
- 2,5 msk grönsaksfond
- 0,75 dl honung
- 2,5 msk Hickory liquid smoke
- 2,5 msk malen spiskummin
- 2,5 msk chili spice mix
- 1,5 lime (saften)
- Salt och peppar
Gör så här:
Vanliga gryta
Hacka alla grönsakerna och löken i små bitar, fräs i olja. Tillsätt övriga ingredienser utom Quorn. Koka upp och låt sedan puttra på låg värme under lock i ca 10-20 minuter. Tillsätt Quorn Färs, späd eventuellt med vatten och låt puttra i max 20 min. Smaka av med salt och peppar.
Crockpot
Vill man göra detta i Crockpot, har man ner alla frästa ingredienser utom qourn och låter gå på hög effekt i 4 timmar. Tillsätt sedan quorn och låt kok med ytterligare 30 minuter.
Servera med en bit bröd eller nachochips.
För er Viktväktare:
Points: 57 P för hela satsen om man gör precis som det står i receptet, men man kan minska både på olja och honung.
Personliga Points: 57-69 PP för hela satsen om man gör precis som det står i receptet, men man kan minska både på olja och honung.
Mitt WW: Grön 67, Blå 51, Lila 51 för hela satsen om man gör precis som det står i receptet, men man kan minska både på olja och honung.
SmartPoints Flex: 51 SP Flex för hela satsen om man gör precis som det står i receptet, men man kan minska både på olja och honung. Tar man bara hälften blir det istället 27 SP Flex.
Recept och bild – Quorn