Du i Fokus
Mat & Dryck

Haupt Lakrits ger Mumindalen smak

skriv ut

Haupt Lakrits lanserar Mumin av Haupt Lakrits. Konceptet består av fyra unika smaker kopplade till karaktärer ur Tove Janssons världsberömda sagovärld Mumindalen dit Haupt Lakrits bjuder in dig till ett lakritsäventyr av sällan skådat slag.

Haupt Lakrits har fått förtroendet att använda varumärket Mumin och lanserade under designmässan Formex, en samlarbox med fyra olika smaker. Mumintrollet, Muminmamman, Muminpappan och Lilla My har fått egna smaker i en limiterad upplaga samlarboxar, där alla fyra smakerna finns representerade.

Det är med en stor portion ödmjukhet vi går in i samarbetet med Moomin Characters säger Christian Haupt, grundare och ägare av Haupt Lakrits, och fortsätter, ”tänk att vi har fått förtroendet att använda och förvalta ett av världens mest kända varumärken! Och speciellt Mumin, det finns ju några andra i Finland som håller på med lakrits…”.

På sensommaren blev Haupt Lakrits kontaktade av varumärkesagenten Bulls Press med en konkret förfrågan om att skapa ett lakritskonfektyr med kvalitet kopplat till Mumin. Receptmakandet kring Mumin-lakritsen har gått till på samma sätt som med Haupt Lakrits övriga sortiment där råvara, tillagningsmetoder och passion är huvudingredienserna.

Mumintroll – lakrits med vit choklad, blåbär och vanilj från Madagaskar
Muminmamma – lakrits med dulce de leche-choklad och lingon
Lilla My – lakrits med vit choklad, havtorn och Piment d’Espelette
Muminmappa – lakrits med mörk mjölkchoklad och whisky

Vi har testat alla smakerna och sätter Muminmamman som vinnare, men Lilla My som god tvåa. Boxen kostar 499 kr, men man kan köpa burkarna separat för 99 kr styck.

Samlarboxen kommer finnas i ett begränsat antal om 3000 stycken numrerade boxar med säljstart den 1 februari 2019.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Haupt Lakrits

 

Visited 25 times, 1 visit(s) today