Potatiskaka med fetaost och spenat
4-6 Portioner
- 600-800 gr kokt potatis
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 paprika
- 1 bit purjolök
- ca 100 gr bladspenat
- 200 gr fetaost
- 100 gr riven ost
- 8-10 körsbärstomater
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg den kokta potatisen i botten på en stekpanna (alt form med teflonbeläggning), mosa den och tryck ut potatismassan så den täcker botten på pannan.
Tärna paprikan och fetaosten, hacka purjolöken och spenaten, dela körsbärstomaterna. Lägg alltsammans ovanpå potatisen, jämnt fördelat.
Knäck äggen i en skål, tillsätt mjölken, salta och peppra. Vispa ihop och häll ägg- och mjölkblandningen över grönsakerna. Strö över osten.
Grädda i ugnen ca 30-35 minuter. Tills kakan fått en fin färg.
Servera med en god sås.
Tips! Passar bra till grillat.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 14 P för hela kakan om man använder max 12%-ig riven ost, lättmjölk samt salladsost max 3%.
Points: 14 P för hela kakan om man använder max 12%-ig riven ost, lättmjölk samt salladsost max 3%.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita