Pasta med laxsås
Till 4 portioner behöver du:
- 200 gr gravad lax (alt 250 gr laxfilé)
- purjolök (valfri mängd)
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl hett vatten
- 1 dl kallt vatten
- 1 dl matlagningsvin
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 msk flytande margarin
- 2 msk dill
- 1 msk majsstärkelse
- citronpeppar
- ev salt
Gör så här:
Hacka purjolök och stek i margarinet tills den är mjuk.
Lös upp buljongträningen i det heta vattnet. Häll buljongen och matlagningsvinet över purjolöken och låt koka 2-3 minuter.
Tillsätt matlagningsgrädden, citronpeppar efter smak och dillen. Låt koka ihop 2-3 minuter.
Strimla laxen och häll ner i såsen. Blanda majsstärkelsen med kallt vatten och häll ner i laxsåsen. Bland om och låt koka tills såsen är krämig, ca 3-5 minuter. Smaka ev av med lite salt.
Servera med pasta.
För er viktväktare:
Points: 18 P för all sås, om man använder gravad lax och 4% matlagningsgrädde. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 1 780 times, 1 visit(s) today
Pingback: Gott och enkelt i solen!
Pingback: Matsedel v 26