Pasta med krämig champinjon- och spenatsås

skriv ut
4 portioner
  • 1-2 msk olivolja
  • 1 lök
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 300 gr färska champinjoner
  • 200 gr färsk spenat
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Hacka lök och pressa vitlöken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt. Fräs champinjoner, lök och vitlök i fettet några minuter tills champinjonerna fått ordentlig färg. Blanda ner spenaten och låt den fräsa ihop med svampen. Ha i matlagningsgrädden, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop tills det är lagom krämigt.

Servera med pasta.

För er Viktväktare:

Points: 11 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.

Personliga Points: 11 PP för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pastan.

Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

SmartPoints Flex: 3 SP Flex för hela såsen om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.

Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita

One thought on “Pasta med krämig champinjon- och spenatsås

Comments are closed.