Pasta med krämig champinjon- och spenatsås
4 portioner
- 1-2 msk olivolja
- 1 lök
- 4 stora vitlöksklyftor
- 300 gr färska champinjoner
- 200 gr färsk spenat
- 3 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka lök och pressa vitlöken. Dela champinjonerna och skiva dem tunt. Fräs champinjoner, lök och vitlök i fettet några minuter tills champinjonerna fått ordentlig färg. Blanda ner spenaten och låt den fräsa ihop med svampen. Ha i matlagningsgrädden, rör om och smaka av med salt och peppar. Låt koka ihop tills det är lagom krämigt.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 11 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Personliga Points: 11 PP för all sås, om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för pastan.
Mitt WW: Grön 3, Blå 3, Lila 3 per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.
SmartPoints Flex: 3 SP Flex för hela såsen om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för pastan.
Recept – Martin Jikita. Bild – Marlene Rindå Jikita
Pingback: Matsedel v 45