Pasta med kantarell- och baconsås
4 Portioner
- 300 gr förvällda kantareller
- 1 paket bacon
- 1 gul lök
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Ha ner kantarellerna i en stekpanna, fräs bort så mycket väska som möjligt. Finhacka löken och träna baconet. När svampen börjar bli torr tillsätts lök och bacon. Fräs ihop alltsammans tills baconet börjar tillagat och löken börjar bli mjuk. Häll ner grädden, blanda om och låt puttar ihop ca 5-10 minuter, till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta.
För er Viktväktare:
Points: 32 P för hela såsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och vanlig bacon. 20 för hela såsen om man istället använder kycklingbacon, men då behöver man 1 msk fett också som ingår i uträkningen.
Personliga Points: 40 PP för hela såsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och vanlig bacon. 31 för hela såsen om man istället använder kycklingbacon, men då behöver man 1 msk fett också som ingår i uträkningen.
Mitt WW: Grön 29, Blå 29, Lila 29 för hela såsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och vanlig bacon. Grön 18, Blå 18, Lila 18 för hela såsen om man istället använder kycklingbacon, men då behöver man 1 msk fett också som ingår i uträkningen.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita