Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med kantarell- och baconsås

skriv ut
4 Portioner
  • 300 gr förvällda kantareller
  • 1 paket bacon
  • 1 gul lök
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Ha ner kantarellerna i en stekpanna, fräs bort så mycket väska som möjligt. Finhacka löken och träna baconet. När svampen börjar bli torr tillsätts lök och bacon. Fräs ihop alltsammans tills baconet börjar tillagat och löken börjar bli mjuk. Häll ner grädden, blanda om och låt puttar ihop ca 5-10 minuter, till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 32 P för hela såsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och vanlig bacon. 20 för hela såsen om man istället använder kycklingbacon, men då behöver man 1 msk fett också som ingår i uträkningen.

Points: 32 P för hela såsen om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och vanlig bacon. 20 för hela såsen om man istället använder kycklingbacon, men då behöver man 1 msk fett också som ingår i uträkningen.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 65 times, 1 visit(s) today