Pasta med broccolisås

skriv ut
4 portioner
  • 250 gr broccolibuketter
  • 300 gr färska champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör & rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1/2 kruka basilika
  • 100 gr riven ost
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Dela broccolibuketterna och koka dem i lätt saltat vatten ca 5 minuter. Hacka löken och pressa vitlöksklyftan och kiva champinjonerna. Ha ner champinjonerna i en het panna och fräs tills de börjar “gnissla”. Tillsätt fettet, löken och vitlöken och fräs ihop alltsammans tills löken är mjuk och allt fått lite färg.

Ha ner broccolin, basilikan och 4 dl av mjölken. Rör ut majsstärkelsen i resterande mjölken och häll ner även detta. Låt alltsammans sjuda 3-4 minuter tills såsen börjar tjockna. Ta av från plattan, blanda ner osten, rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 20, Blå 20, Lila 20 för all sås om man använder lättmjölk och max 12%-ig ost. Lägg till Sp för pastan.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita