Du i Fokus
Mat & Dryck

Onepotpasta med vita bönor och basilika

skriv ut
4 Portioner
  • 280 gr pasta (okokt)
  • 1 frp stora vita bönor (ca 400 gr)
  • 1 röd lök
  • 1 zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Peppar
Gör så här:

Skala och finhacka löken. Pressa vitlöken. Tärna zucchinin. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem med kallt vatten. Ställ dem åt sidan.

Hetta upp oljan i en stor kastrull. Fräs lök och vitlök i fettet på medelvärme tills löken börjar bli mjuk. Tillsätt zucchini, fräs några minuter tillsammans med löken. Häll ner tomaterna, vattnet och pastan. Salta. Blanda om och låt koka pastans koktid, minus 3 minuter.

Tillsätt bönorna och koka resterande 3 minuter. Såsen ska vara “krämig”. Smaka av med salt och peppar. Hacka basilikan. Dra av grytan från värmen, blanda ner basilikan och servera, gärna tillsammans med ett gott bröd.

För er Viktväktare:

Points: 33 P för hela grytan.

Personliga Points: 33-41 PP för hela grytan.

Mitt WW: Grön 38, Blå 31, Lila 31 för hela grytan.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 18 times, 1 visit(s) today