Du i Fokus
Mat & Dryck

Nudelwok med kyckling

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 250 gr risnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 gr vitkål
  • 1 lök
  • 250 gr skalade morötter
  • 1 msk olja

Sås

  • 2 msk koncentrerad fond (helst Bongs Taste of Asia – Green and fresh)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl ostronsås
  • 1 msk soja (valfri sort)
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och finhacka löken, pressa vitlöken, strimla kycklingen, finstrimla vitkålen och morötterna. Blanda fond, sesamolja, fisksås, ostronsås och soja. Ställ såsen åt sidan.

Hetta upp en stor panna, ha i oljan och bryn kycklingen. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är mjuk. Tillsätt även vitkål och morötter och låt fräsa ihop med det andra 1-2 minuter. Klipp nudlarna i mindre bitar (så blir det enklare att hantera) och ha i dem i woken. Blanda om och tillsätt såsen. Sänk värmen och låt koka ihop ett par minuter under omrörning. Smaka av med mer fisksås, vid behov.




För er Viktväktare:

Points: 38 P för allt



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 432 times, 1 visit(s) today