Nudelwok och kyckling

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr kyckling
  • 250 gr äggnudlar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 gr vitkål
  • 1 lök
  • 200 gr skalade morötter

Sås

  • 2 msk koncentrerad fond (helst Bongs Taste of Asia – Green and fresh)
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk sesamolja
  • 1 dl ostronsås
  • 2 msk soja (valfri)

 

  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

Skala och finhacka löken, pressa vitlöken, strimla kycklingen, vitkålen och morötterna. Blanda fond, sesamolja, ostronsås och soja. Ställ såsen åt sidan.

Hetta upp en panna, ha i oljan och bryn kycklingen. Tillsätt lök och vitlök, fräs tills löken är mjuk. Tillsätt även vitkål och morötter och låt fräsa ihop med det andra 1-2 minuter. Klipp nudlarna i mindre bitar (så blir det enklare att hantera) och ha i dem i woken. Blanda om och tillsätt såsen. Låt koka ihop 6-7 minuter, smaka av med salt och peppar och servera direkt.

 

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 40 för hela woken, Blå 35 för hela woken.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita