Mamma Gunborgs köttfärssås
4 portioner
- 400 gr valfri färs
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 msk tomatpuré
- 3/4 dl ketchup
- 4 dl grädde
- 1-2 msk smör- och rapsolja (att bryna färsen i)
- salt
- vitpeppar
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i hälften av fettet. Tillsätt färsen när löken börjar bli mjuk och bryn tills färsen har fin färg. Häll över färs- och lökblandningen i en gryta eller kastrull. Pressa ner en vitlöksklyfta, tillsätt tomatpuré, hälften av ketchupen och hälften av grädden, rör om och låt koka upp.
Låt sedan puttra på svag värme och tillsätt resten av tomatpurén och grädden eller tills du är nöjd med smaken och konsistensen på såsen. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points: 25 P för hela grytan, om man använder kycklingfärs, 4%-ig matlagningsgrädde, Heinz ketchup (mindre socker och salt), och 1 msk smör- och rapsolja. Lägg till P för pasta.
Personliga Points: 25 PP för hela grytan, om man använder kycklingfärs, 4%-ig matlagningsgrädde, Heinz ketchup (mindre socker och salt), och 1 msk smör- och rapsolja. Lägg till PP för pasta.
Mitt WW: Grön 24, Blå 24, Lila 24 för hela grytan, om man använder kycklingfärs, 4%-ig matlagningsgrädde, Heinz ketchup (mindre socker och salt), och 1 msk smör- och rapsolja. Lägg till SP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita