Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Mackmyra lanserar en tioårig svensk whisky

skriv ut
Mackmyra lanserar Ten Years, en svensk 10-årig single malt whisky. Ten Years har lagrats på fat av ex-bourbon och ny amerikansk ek som delvis mättats med oloroso och är skapad efter Mackmyras eleganta recept. En speciell dryck som skapats av Mackmyras äldsta whisky från fyra olika fattyper.

Ten Years är en elegant singel malt whisky som lagrats i över tio år, 50 meter under marken i Bodås Gruva. Säsongswhiskyn blir tillgänglig i betydligt större upplaga än Moment Tolv, som Mackmyra lanserade i februari i år. Totalt buteljeras 20 000 flaskor varav 12 000 köps in av Systembolaget.

Ten Years har en naturlig, guldgul färg med en doft som är kryddig, bärig, fruktig och blommig med en mjuk ekighet och aromer av torkad frukt, kryddor och fat. Whiskyn har en medelfyllig textur och en smak som är kryddig, fruktig och mjukt ekig med vanilj, russin och anis. Eftersmaken är lång, bärig, fruktig, kryddig och mjukt ekig med en lätt vinös ton.

mackmyra 10

En whisky som passar perfekt till smakrika ostar eller som den är utan något tillbehör alls. Ytterligare en fullträff i Mackmyras rika sortiment!

 

 

Artikelnr: 40051-01

Pris: 698 kronor

 

Lanseras på Systembolaget: 5 maj 2017

 

Text – Marlene Rindå Jikita, bild – Pressbild (överst), Marlene Rindå Jikita (i texten)

Visited 22 times, 1 visit(s) today