Du i Fokus
Hem & Inredning

Hållbara utemöbler i läckra färger

skriv ut
Ni kanske har sett dem på bild och i tv-vinjetter? De där läckert färgstarka utemöblerna som får oss att drömma om sommaren. De är inte bara läckra, de är även hållbara och underhållsfria!

Canadian Recycled Plastic Products har under 23 år producerat utemöbler av 100% återvunnen plast. Det som började med en vilja att rädda miljön är idag en passion att producera designade utemöbler med en så liten miljöpåverkan som möjligt. Idag är C.R Plastic Products den ledande tillverkaren av upcyclade underhållsfria utemöbler.

I Sverige slänger vi ca 75 kg plast per person och år. Av plastförpackningarna tillverkas plastpellets som sedan pressas, färgas och UV-behandlas för högsta kvalitet och hållbarhet. Process gör att energianvändandet reduceras med mer än 80% och minskar dessutom de skadliga CO2 utsläppen med miljontals ton. Ett kilo återvunnen plast minskar koldioxidutsläppen med två kilo jämfört med nytillverkad plast.

Processen skapar UV beständiga möbler som inte bleks av solen, spricker eller angrips av röta. Möblerna är ergodynamiska med tidlösdesign och som tack vare den unika UV- stabilisatorn behåller sin färg år efter år. Produktionen sker i Stratford, Ontario i Kanada.

Fördelarna med att välja utemöbler tillverkade av 100% återvunnen plast är många, som tex att det minskar skogsskövlingen och sopberget samt även minskar vårt beroende av olja och åtgången av lösningsmedel för underhåll.

Fler fördelar med utemöbler av 100% återvunnen plast är att de inte behöver vinter förvaras, de kan stå utomhus året om, 10 årsgaranti samt att det är enbart rostfria skruvar som används.

Utemöblerna består av Adirondack fåtöljer med tillbehör som fotpall, kuddar samt mugg och vinglashållare. Vidare finns även trädgårdssoffa, mindre sidobord, solsängar samt Adirondack gungstolar. Utemöblerna görs i hela 16 olika färger.

 

Text och bild – pressmaterial

Visited 52 times, 1 visit(s) today

Ett svar på ”Hållbara utemöbler i läckra färger

Kommentarer är stängda.