Du i Fokus
Resor

När en vecka är för länge, ta en kort charter!

skriv ut
Ibland kan en veckas semester vara knepigt att passa in, då kan en kortvecka passa bättre! Nu lanserar TUI flexibla paketresor som innebär resor på tre till fem dagar. Det betyder att det nu är möjligt att, förutom den klassiska charterveckan, åka på kortare semester både till storstäder och stränder.

– Svenskarna förväntar sig numera inte bara ett stort utbud av destinationer, de förväntar sig även flexibilitet när det kommer till själva semesterlängden. Därför vill vi kunna erbjuda kortare semester, inte bara till städer, utan även till badorter där våra hotellkoncept finns. På så sätt anpassar vi oss till våra kunder och inte tvärtom, säger Leyla Öfwerström, informatör på TUI.

Enligt en nyligen genomförd undersökning bland svenska kunder på tui.se, uppger nästan 90 procent av kunderna att de åker på en kortare resa, på tre till fem dagar, minst en gång om året. Och hela 35 procent säger att de gör det tre eller fler gånger per år.

I samma undersökning uppger 40 procent att anledningen till att åka på en kortare semester är för att man behöver använda färre eller inga semesterdagar alls. Dessutom säger nästan hälften, 49 procent, att de oftast utgår från själva semesterdagarna när de bokar semester, snarare än att utgå från priset.

Nu är det alltså möjligt för svenskar att resa med TUI när det kommer till flexibla paketresor. Av de tillgängliga badorterna hittas bland annat Kroatien, Mallorca, Kreta, Amalfikusten, franska Rivieran eller Algarve. På flera orter hittas även TUI:s egna hotellkoncept, som tidigare endast varit tillgängliga för charterresenärerna. Därtill har TUI nyligen introducerat en rad nya städer till programmet, som New York, London, Paris, Barcelona, Rom eller Prag. I båda fallen bygger lösningen på reguljärflyg som gör det möjligt för TUI:s kunder att åka på semester med mycket större flexibilitet vad gäller datum.

Precis som de resenärer som bokar charter, är resenärer som bokar sin flexibla paketresa hos TUI, där flyg och hotell ingår, skyddade av resegarantilagen. Dessutom får resenärerna tillgång till personlig hjälp genom Guide Online som är tillgänglig via TUI:s app, telefon och sms.

 

Text och bild – TUI

Visited 23 times, 1 visit(s) today