Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Lucia Chokladglögg – en elegant starkvinsglögg

skriv ut
Den har funnits några år, men hållit sig lite i skymundan. Nu kliver kritikerrosade Lucia Chokladglögg fram och tar lite mer plats. Från och med 1 november 2016 finns glöggen nämligen i 78 butiker tack vare “lokalt efterfrågat sortiment”. Bakgrunden är att glöggen har varit så populär att den nu kvalar in i sortimentet.

Glöggen har under åren fått enastående kritik vilket inte minst syns på recensioner från svensk media, “Årets favorit”, “Redaktionens favorit”, “Årets bästa julglögg”, Finstämd äkta chokladsmak“, “Elegant och klassisk“. Lovorden är många!

Lucia Choklad är en elegant starkvinsglögg gjord på italienska viner från  producenten Giulio Cocchi. Glöggen har klassisk smak av glöggkryddor som kanel, kryddnejlika, kardemumma, muskot, ingefära och pomerans tillsammans med finstämd smak av choklad från rostade kakaobönor. Det är en läckert mörkbrun dryck som doftar av kryddor med inslag av mörk choklad, apelsin, russin, marsipan och kanel.

Glögg ska ju enligt tradition drickas varm, men Lucia går alldeles utmärkt att även dricka kall då chokladtonerna framträder ännu tydligare. Faktum är att Lucia är ett bra exempel på hur temperaturen påverkar doft och smak.  Varför inte som avec till en kopp kaffe, då gärna rumstempererad med en isbit, med en mandelbiskvi eller en mörk chokladtryffel. Man får prova sig fram till den perfekta temperaturen. Den är också god som smaksättare i olika bakverk, som tex julens tryffel eller fudge.

Artikelnr: 76504

Pris: 71 kr

Bild –  Oenoforos, text – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 72 times, 1 visit(s) today