Du i Fokus
Mat & Dryck

Lax i ugn med pestotopping

skriv ut
4 Portioner
  • 4 laxfiléer
  • 1 stor knippe basilika
  • 2 msk parmesanost
  • 1-2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk skorpmjöl
  • rivet citronskal av 1/2 citron
  • Salt och peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 190 grader.

Mixa/finhacka/blanda basilikan, parmesanosten, vitlöken och oljan. Blanda i skorpmjölet och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Bred pestotoppingen på laxfiléerna och baka i ugnen 10-15 minuter.

Servera gärna med en god tagliatelle och sallad.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 12 P för allt. Lägg till P för tillbehör.

Points: 12 P för allt. Lägg till P för tillbehör.



Recept och bild – Findus

Visited 71 times, 1 visit(s) today