Lax i ugn med pestotopping
4 Portioner
- 4 laxfiléer
- 1 stor knippe basilika
- 2 msk parmesanost
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 3 msk skorpmjöl
- rivet citronskal av 1/2 citron
- Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 190 grader.
Mixa/finhacka/blanda basilikan, parmesanosten, vitlöken och oljan. Blanda i skorpmjölet och det rivna citronskalet. Smaka av med salt och peppar. Bred pestotoppingen på laxfiléerna och baka i ugnen 10-15 minuter.
Servera gärna med en god tagliatelle och sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 12 P för allt. Lägg till P för tillbehör.
Points: 12 P för allt. Lägg till P för tillbehör.
Recept och bild – Findus
Visited 71 times, 1 visit(s) today