TRETORN – hållbara material och ansvarsfull produktion

skriv ut

Tretorn fortsätter driva utveckling mot hållbara materialoch ansvarsfull produktion – lanserar en höstkollektion som rör sig mellan den skandinaviska naturen och stadensoutforskade områden.

Höstkollektionen visar hur Tretorn med ett arv som sträcker sig tillbaka till 1889 fortsätterutveckla plagg som kombinerar funktion och stil för livets verkliga tillfällen utomhus. Med kollektionens funktionella plagg och hållbara design vill Tretorn förenkla vardagen för konsumenten att ta sig från A till B lika stilsäker som varm och torr.

”I vårt kollektionsarbete ser vi både i backspegeln där vårt arv, klassiska siluetter och formspråk bygger fundamentet samtidigt som vi riktar blicken framåt i vårt sökande efter mer hållbara lösningar och innovation. Detta är något som genomsyrat arbetet med höstens kollektion där form och funktion kopplat till vårt DNA gör sig synlig i allt från siluetter till materialval.”

– Carl-Henrik Hallen, Head of Design

Höstkollektionen är en vidareutveckling av Tretorns hållbarhetsarbete som går undernamnet Eco Essentials. Det kontinuerliga hållbarhetsarbetet är en fundamental del av Tretorns utveckling, där Eco Essentials fungerar som en plattform för framtida tillväxt inom ansvarsfull produktion och design. Ambitionen är att för varje kollektion ha en allt högre andel återvunna material i produkterna.

I höstkollektionen år 2022 arbetar Tretorn bland annat med återvunna PET-flaskor, FSC-certifierat naturgummi och en vattentät PVC- och flourkarbon-fri PU-beläggning.

 

Text och bild – Pressmaterial