Du i Fokus
Upplevelser

Maximera julstämningen med julpyntat rum på Haymarket

skriv ut
Snart är granen på plats och glöggen rykande varm. På Haymarket by Scandic i Stockholm slår Scandic och Blossa återigen upp dörrarna till Rum 24. Hotellrummet för alla som inte tycker att julafton kan komma tidigt nog. Nytt för i år är Svit 24, ett större hotellrum där julkänslan kan leta sig in ordentligt. Hotellets prisbelönta bartender har även skapat en exklusiv, julinspirerad cocktail.

Många upplever hösten och vintern i Sverige som mörk och kall. När vi närmar oss jul ökar stressen och oron över allt som ska hinnas med. Med Rum 24 & Svit 24 hoppas Scandic att i samarbete med Blossa, kunna lysa upp en annars lång och mörk höst och ge så många som möjligt en liten paus från julstress och i stället bara koppla av i julgransljusens sken.

– Julkänslan och längtan till årets mysigaste årstid börjar tidigare för varje år som går och därför vill vi ge alla julälskare möjligheten att uppleva en fridfull jul utan stress. På Haymarket by Scandic utlovar vi just detta tillsammans med Blossa. Det känns fantastiskt att vi även i år kan tjuvstarta julkänslan, samtidigt som vi nu adderar ytterligare ett stort hotellrum så att julkänslan kan leta sig in hos hela familjen redan nu. Vi blir verkligen Stockholms julhotell nummer ett, säger Renée Tallén, Marknadschef på Haymarket by Scandic.

Bor man i Rum 24 och Svit 24 ingår ett besök hos Personal shopping Lounge på Åhléns, en shoppingupplevelse helt utan trängsel och stress. Hos Åhléns City, ett stenkast från Haymarket by Scandic kan hotellgäster i lugn och slå sig ner i härliga Personal shopping Lounge, avnjuta en kopp glögg samtidigt som Åhléns stylister plockar ihop julklapparna. Eller så kan man välja att komma innan varuhuset öppnar och få hela varuhuset för sig själv och sina vänner. Detta förutsätter dock att man är minst tio personer.

– För många blir julen press och stress, där det blir svårt att stanna upp och verkligen njuta. I Rum 24 & Svit 24 får man en maximal julupplevelse, utan att behöva lyfta ett finger. Rummen är verkligen en oas för julstressade själar och med tanke på att rummet sålde slut på mindre än ett dygn förra året känns det roligt att göra detta i år igen, säger Emelie Eriksson, Senior brand manager för Blossa.

I bar Americain på Haymarket by Scandic har prisbelönte bartendern Nils Pettersson skapat en exklusiv cocktail med Blossa 22 New Orleans som grund. Tillsammans med årets glögg återfinns toner av jultraditioner som lussebullar och den vita chokladpralinen från Aladdinasken. Cocktailen kommer att serveras från den 11 november i en begränsad upplaga.

Förutom hotellrummens julinramning, kan man njuta av klassiska julfilmer, lyssna på julmusik som spelas i högtalarna och dricka Blossa Glögg som alltid står framdukad. Rum 24 och Svit 24 görs tillgängliga för bokning den 9 november till 31 december, och den 11 november kan rummens första gäster checka in. 2021 bokades samtliga nätter på Rum 24 upp på mindre än ett dygn.

Boka Rum 24 & Svit 24 här: https://www.scandichotels.se/rum24

 

Recept Haymarkets julcocktail

6 cl Blossa 22 New Orleans

1,5 cl Martell V.S.O.P

2 stänk Peychaud’s Bitters

Grädde: (4–6 cocktails)
15 cl Crème de Caco (vit)

2 dl grädde, smaksatt med en liten nypa saffran (ca 0,1g)

1 liten nypa salt

Gör så här:

  1. Börja med att värma Blossa 22 New Orleans.
  2. Addera Martell V.S.O.P när glöggen blivit varm för att få upp fruktighet och ge extra karaktär.
  3. Addera sedan Peychaud’s Bitters.
  4. Häll upp i ett lämpligt glas som tål värme.
  5. Skaka grädde lätt med Crème de Caco, saffran och en nypa salt i en shaker.
  6. Ta en kaffesked och lägg på ytan av glöggen och häll sakta på den smaksatta grädden.
  7. Servera!

 

Text, bild och recept – Pressmaterial

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today