Kyckling Hawaii

skriv ut
4 Portioner
  • 600 gr kyckling
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk curry
  • 1 ananas
  • 1-2 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen, hacka löken, pressa vitlöken och tärna ananasen. Hetta upp oljan i en panna, ha i  curryn och låt fräsa några sekunder. Tillsätt lök och vitlök och fräs tills den är mjuk, häll i kycklingen. Låt alltsammans tillagas tills kycklingen får lite färg. Ha i tomaterna och ananasen. Rör ut maizenan i mjölken och häll över i pannan. Låt allt koka ihop 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, toppa gärna med koriander.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 4, Blå 2, Lila 2 per portion om man använder 1 msk olja, lättmjölk och färsk ananas. Lägg till SP för ris.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita