Mindre fettvalkar med Verju

skriv ut
Verju är en innovativ laserteknik som effektivt behandlar och definierar kroppens konturer, helt utan kirurgi. Metoden gör det möjligt att behandla celluliter, reducera fett och minska omkretsen, helt smärtfritt, på olika områden som midja, haka, höfter och lår.

Beskrivningen av Verju låter ju lovande, undertecknad är dock skeptisk till saker som de här och var därför självklart tvungen att testa! Testet har nu pågått i närmare två år, parallellt med träning som gjordes även innan, och enligt rekommendation av Anna, på kliniken Formedico i Hammarby Sjöstad, som utfört behandlingen. Vikten är densamma vid första behandlingen som vid den sista, men det skiljer tio centimeter runt magen. Bilderna här nedan är tagna vid första behandlingen och ett drygt halvår efter den tionde och sista – för att se om resultatet hållit i sig.

Erchonia Verjus lasersystem är framtaget speciellt för behandling mot celluliter och minskning av omkrets runt tex midja, höfter och lår. Låglasrar riktas mot fickor av ojämnt fett i lår, skinkor och nedre delen av buken, men även vid behandling av överarmar och haka.

Precis som vid viktnedgång töms fettcellen på sitt innehåll och blir ungefär som ett russin. Den finns alltså kvar och vill gärna fyllas igen och det är därför man rekommenderar att äta bra och röra på sig, inte bara under behandlingen utan även för att resultatet ska bli långvarigt.

Fördelarna med Verju är att det är smärtfritt, riskfritt och inte kräver någon återhämtningstid. En behandling tar ca 40 minuter, men man ska räkna med en timme för lite snack före och efter. Fettet transporteras sedan ut ur kroppen via lymfsystemet, medan du lever som vanligt.

Resultatet syns direkt på måttbandet, man mäts nämligen både före- och efter behandlingen. Mina behandlingsområden var mage och rygg, Jag kände och såg resultatet efter 3-4 behandlingar, då upptäckte jag också att huden på magen var mycket slätare. Jag var som sagt skeptisk och ville inte bara veta hur en behandling kändes och om det skulle bli någon skillnad, utan även om skillnaden skulle hålla i sig – därav att detta test tagit så lång tid.

Behandlingen är som sagt helt smärtfri, det är ganska avkopplande att ligga där och inte kunna göra annat. Sex stycken “armar” riktas mot området som ska behandlas och sen är det bara att ligga still. Anna rekommenderar att man ska vänta minst 2-3 veckor mellan behandlingarna. De första 5 tog jag med just den tiden mellan, sedan drog jag ut lite på dem – för att se om effekten skulle avta eller bestå. De sista två tog jag med ett halvår emellan, men det spelade faktiskt ingen roll, effekten var bestående och centimeterna var faktiskt borta. Även ett drygt halvår efter sista behandlingen var centimeterna borta och hade till och med blivit fler.

Förvånande nog måste jag säga att Verju fungerar! Jag hade ett problemområde mitt på magen som såg likadant ut år efter år, oavsett hur och vad jag tränade. Med hjälp av Verju försvann en hel del av problemet och fettet verkar hålla sig borta även i fortsättningen. Så hur skeptisk jag än är, och har varit, så är detta en av de behandlingar som jag kan rekommendera, i kombination med bra kost och fysisk aktivitet. Ni får se på bilden och avgöra själv om ni tycker att det funkade eller ej.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Martin Jikita