Beefeater Pink – en rosa gin smaksatt med jordgubbar

skriv ut
Gin har vuxit i popularitet och är nu bland det trendigaste du kan dricka i alkoholväg. Utbudet växter och smaksättningarna varierar. Beefeater Pink är ingen nyhet, men väl värd att nämna så här på vårkanten som alternativ till rosévinet. 

Genom att förena sitt 150-åriga hantverk med moderna smakinfluenser utmanar Beefeater ginkategorin. Beefeater Pink har den klassiska enbärskaraktären med citrustoner från Beefeater Dry Gin, men är smaksatt med jordgubbar för att ge en frisk, välbalanserad och livlig smak.

Den rosa innovationen är skapad av master distiller Desmond Paynes, en av pionjärerna bakom dagens ginboom.

– Gin går allt mer mot att bli en modern och innovativ kategori där konsumenter inte drar sig för att utmana traditionerna. Beefeater Pink fångar essensen av de här nytänkande dragen hos dagens cocktailkultur och kombinerar naturliga smaker av jordgubbar med klassisk gin på ett lekfullt sätt, sa Edouard Parlange, produktchef för Beefeater när drycken lanserades för ett par år sedan.

Den härliga smaken av fräscha jordgubbar tillsammans med karaktäristiska ginsmaken av enbär och citrus passar lika bra i experimentella cocktails som till att sätta ett rosa skimmer på en klassisk gin och tonic.

Beefeater Pink & Tonic

  • 40 ml Beefeater Pink Gin
  • Tonic

Fyll upp ett vin- eller gobblet-glas med is. Addera sedan Beefeater Pink och fyll upp glaset med tonic. Rör om i glaset och toppa med jordgubbsskivor för att få en somrig känsla.

 

Beefeater Pink 

Artnr: 84911

Pris: kostar 259 kr

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Pressmaterial