Du i Fokus
Mat & Dryck

Krämig räkgryta med nudlar

skriv ut
4 portioner
  • 280 gr skalade räkor
  • 400 gr räkost
  • 1 röd lök
  • 1 msk olja
  • 1/2 msk röd currypasta
  • 2 dl hett vatten
  • 1 buljongtärning (fisk)
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 msk kallt vatten
  • 1/2 dl hackad dill
Gör så här:

Finhacka löken. Fräs löken i oljan tills den blir mjuk. Läs upp buljongtärningen i det heta vattnet. Ha i buljongen och räkosten i pannan, tillsätt även currypastan och dillen. Låt allt koka ihop ett par minuter.

Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Ha ner detta i pannan och låt alltsammans koka till en krämig konsistens. Dra av såsen från plattan och ha i räkorna. Blanda om och låt dem värmas av såsen.

Servera med nudlar eller pasta.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för hela grytan om man använder Kavli lättost räkor. Lägg till P för nudlar/pasta.

Points: 15 P för hela grytan om man använder Kavli lättost räkor. Lägg till P för nudlar/pasta.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 71 times, 1 visit(s) today