Krämig räkgryta med nudlar
4 portioner
- 280 gr skalade räkor
- 400 gr räkost
- 1 röd lök
- 1 msk olja
- 1/2 msk röd currypasta
- 2 dl hett vatten
- 1 buljongtärning (fisk)
- 1 msk majsstärkelse
- 2 msk kallt vatten
- 1/2 dl hackad dill
Gör så här:
Finhacka löken. Fräs löken i oljan tills den blir mjuk. Läs upp buljongtärningen i det heta vattnet. Ha i buljongen och räkosten i pannan, tillsätt även currypastan och dillen. Låt allt koka ihop ett par minuter.
Rör ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Ha ner detta i pannan och låt alltsammans koka till en krämig konsistens. Dra av såsen från plattan och ha i räkorna. Blanda om och låt dem värmas av såsen.
Servera med nudlar eller pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 15 P för hela grytan om man använder Kavli lättost räkor. Lägg till P för nudlar/pasta.
Points: 15 P för hela grytan om man använder Kavli lättost räkor. Lägg till P för nudlar/pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 71 times, 1 visit(s) today