Krämig fiskgratäng med smak av dill
4 Portioner
- 500 gr valfri fisk (vi tog lax)
- 1 kruka färsk dill
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl chilisås (tomat)
- 1-2 krm cayennepeppar
- salt
- citronpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och ha på citronpeppar. Ställ åt sidan.
Riv “bladen” av dillen och fickhacka, alt ta 20-25 gr fryst dill. Blanda ihop matlagningsgrädde, chilisås, cayennepeppar och dill i en skål. Salta och blanda om.
Häll såsen över fisken, grädda i ugn ca 15 minuter.
Servera med tex pressad potatis.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 13 P för hela gratängen om man använder matlagningsgrädde 4%.
Points: 13 P för hela gratängen om man använder matlagningsgrädde 4%. Lägg till för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 2 904 times, 1 visit(s) today
Pingback: MATSEDEL V 29 – BRÖLLOPSDAG!